Kínai vakcinával oltották be Áder Jánost

2021.02.26. 17:04

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Áder János. A köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül, és kínai vakcinát ajánlott fel neki. A vakcinát a II. kerületi önkormányzat egészségügyi szolgálatának Lotz Károly utcai háziorvosi rendelőjében kapta meg − nyilatkozta a köztársasági elnök a közmédiának.

Az államfő elmondta, hogy néhány héttel ezelőtt Szlávik Jánosnak, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának és a háziorvosának is feltette a kérdést: ha várnia kellene a Pfizer vagy a Moderna vakcinájára „szeptemberig, októberig, vagy holnap, holnapután” megkaphatja az orosz vagy a kínai vakcinát, mit javasolnak. Erre mindketten azt válaszolták:

minél előbb oltani, minél előbb megkapni az oltást.

Áder János arra kérte minden honfitársát, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra minél hamarabb. Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, tegye meg. A köztársasági elnök reméli, hogy az oltásoknak köszönhetően hamarosan magunk mögött tudhatjuk a járványt.  • Hírek
  • Csok