Tavasszal újabb budapesti útfelújítások kezdődhetnek

2021.02.26. 18:25

Tavasszal kezdődhet az útfelújítás Rákospalotán a Deák utcában és Újbudán a Péterhegyi útnak a Neszmélyi út és Egér út közötti szakaszán – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel pénteken.

A BKK igazgatósága elfogadott két útépítési közbeszerzési eljárás eredményére vonatkozó előterjesztést, így a szerződéskötési moratórium lejártát követően megkezdődhet a szerződéskötés folyamata. Tavasszal elkezdődhet a munka a XV. kerületi Deák utcában és a XI. kerületi Péterhegyi úton, s várhatóan idén ősszel mindkét helyszínen véget is érhet az útépítés.

Rákospalotán teljes hosszában felújítják a Deák utcát, valamint a hozzá csatlakozó mellékágat a Hubay Jenő térig. Cserélik a teljes pályaszerkezetet, új járdákat, gyalogos-átkelőhelyeket, parkolóhelyeket építenek, korszerűsítik a közvilágítást és fákat ültetnek.

Az újbudai Péterhegyi utat a Neszmélyi út és az Egér út között újítják fel. Az Egér úton keresztülvezető gyalogos-átkelőhelyet osztott középszigettel teszik biztonságosabbá, az Őrmezei út és a Mikes Kelemen utca között egy forgalmi sávval kiszélesítik az úttestet, a nyugati oldalon járda épül. A Neszmélyi úti csomópontban megváltozik az elsőbbségi viszony, új kijelölt gyalogos-átkelőhely készül. Az útfelújítási program keretében tervezik az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti 4,2 kilométeres szakaszának, továbbá a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítését.