Szexuális erőszak áldozata lett egy 12 éves, fogyatékossággal élő lány

2021.03.23. 09:52

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 65 éves férfi ellen szexuális erőszak bűntette miatt. A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lakik, és a szomszédságában lévő családi házban él a sértett 12 esztendős lánygyermek négyéves fiútestvérével és szüleivel. A ház két lakrészből áll, amelyeket két család használ.

Ez év februárjának közepén a délutáni órákban a gyermek szülei ügyeket intéztek, és erre az időre a vádlottra bízták gyermekeik felügyeletét, ahogyan ez már korábban többször is megtörtént. A vádlott együtt tartózkodott a szobában a két gyermekkel, akik közül a sértett lány mentális és testi fogyatékosságban szenved, állandó gondozást igényel, és betegsége miatt az őt érő bántalmazás elhárítására alkalmatlan. A gyermek bepelenkázva feküdt az ágyon, míg a fiú a szobában játszott.

A vádlott a sértett lány mellé ült az ágy sarkára, és kihasználva, hogy egyedül vannak, sérelmére szexuális cselekményt követett el, olvasható az ugyeszseg.hu honlapon.

A szomszédos lakrészben lakó család férfi tagja azonban felfigyelt a vádlott által kiadott hangokra, és az ajtón lévő kulcslyukon keresztül benézett a szobába. Látva, hogy mit művel a vádlott, annyira felháborodott, hogy berúgta az ajtót, és kikergette a szobából a vádlottat.

Kapcsolódó

A pedofil ügyek kezelését is újraírná a kormány

Az igazságügyi tárca átfogó megoldást készít elő.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést, valamint közügyektől eltiltást indítványozott. Emellett kezdeményezte, hogy a bíróság tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától, illetőleg tevékenységtől, amelynek során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását látná el.