A DK kevesli az idősek átoltottságát, a Fidesz sunyi módszerekről beszél

2021.04.24. 18:09

Az uniós statisztikák szerint az idősek, legfőképpen pedig a 80 év felettiek körében még mindig tragikusan alacsony az átoltottság Magyarországon – közölte Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció képviselője szombati sajtótájékoztatóján. Konkrét számot is említett, a politikus szerint az idősebb korosztály 49 százaléka kapta meg itthon valamelyik vakcina mindkettő adagját.

Fidesz: Szégyen

Nem kellett sokat várni a Fidesz reakciójára:

Szégyen, hogy a Gyurcsány vezette baloldal eddig is azon dolgozott és most is azon dolgozik sunyi módszerekkel, hogy elbizonytalanítsa az embereket a vakcinákkal szemben, miközben ők is jól tudják, hogy a járványból a vakcina jelenti a kiutat.

Hozzáteszik, hogy Magyarországon az oltási program jól halad, és már minden harmadik ember kapott vakcinát.

Így állunk

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ tegnap frissített adatai azt mutatják, hogy hazánkban a 80 évesek és az ennél idősebbek körében 51,1 százalékos az átoltottság, ha mindkét vakcinát figyelembe vesszük. Legalább az első dózisban a korosztály 67,4 százaléka részesült.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által április 12-én kiadott közleményben arról számoltak be, hogy a regisztrált idősek 90 százaléka megkapta az oltást.