A gyalogosoké az Andrássy út és a Kós Károly sétány

2021.04.24. 09:45

Teljes hosszában megnyitják a gyalogosok előtt az Andrássy utat és a városligeti Kós Károly sétányt a Föld napja alkalmából szombat reggel öt órától vasárnap estig – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.

A közlemény szerint a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők az alsó rakpart mellett ezúttal a Kós Károly sétányt, valamint az Andrássy utat is birtokba vehetik vasárnap este tíz óráig.

Ebben az időszakban a pesti alsó rakpart mellett lezárják a gépjárművek elől a Kós Károly sétányt és az Andrássy utat. Az Andrássy úton a keresztirányú forgalom a Bajza utcánál, a Kodály köröndnél, az Izabella utcánál, az Oktogonon és a Nagymező utcánál haladhat át.

A forgalmi zár ideje alatt a 105-ös busz módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át jár. A buszok a 72M trolibusz Bajcsy-Zsilinszky úti és Podmaniczky utcai megállóiban állnak meg, valamint a Honvédkórháznál létesített ideiglenes megállóhelyen. A Hősök tere ez utóbbi megállóból érhető el gyalogosan.

Ugyanakkor a 979-es éjszakai járat szombatról vasárnapra virradó éjszaka szintén a Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca útvonalon jár – olvasható a BKK közleményében.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.