Reagált az ATV vezérigazgatója Tamás Gáspár Miklós bojkottfelhívására

2021.05.03. 23:23 Módosítva: 2021.05.03. 23:25
A filozófus felmondásra szólította fel az ATV munkatársait, miután a csatorna tulajdonosához tartozó Spirit FM nyerte el a Klubrádió frekvenciáját. Németh S. Szilárd válaszában arra kérte a hallgatókat, hogy a Spirit FM-et a tartalma alapján ítéljék meg.

Mint azt az Index is megírta, Tamás Gáspár Miklós a közéleti szereplőket bojkottra, az ATV munkatársait pedig tömeges felmondásra szólította fel, miután a csatornával ugyanazon tulajdonosi körbe tartozó Spirit FM nyerte el a Klubrádió korábbi frekvenciáját. A Klubrádió honlapján közölt nyílt levelében a filozófus azt írta, „az utolsó ellenzéki, rezsimfüggetlen” rádiót fosztották meg a frekvenciájától, és adták azt az ATV-csoporthoz tartozó, „a Hit Gyülekezete által befolyásolt” Spirit FM-nek.

Az ismert közéleti gondolkodó emiatt az ATV munkatársait felmondásra, az „ellenzékieket, függetleneket és pártatlanokat” pedig a csatorna bojkottjára szólította fel. Felhívásához elsőként Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csatlakozott.

Az ATV vezérigazgatója közleményben reagált Tamás Gáspár Miklós bojkottfelhívására. Németh S. Szilárd lapunkhoz eljuttatott levelében kitért arra, hogy miután elnémult a 92,9-es frekvencia, a Spirit FM-et működtető egyesület kérelmet adott be az ideiglenes frekvenciahasználatra. A vezérigazgató véleménye szerint a Spirit FM egy olyan rádió, ahol a hírműsorokban minden politikai oldal, így az ellenzék is komoly megszólalási lehetőséget kap – ezzel a demokratikus nyilvánosság szélesedik, ami kiemelten fontos a közelgő kampányidőszakban.  

Németh S. Szilárd jelezte, hogy tiszteletben tartja mindenki véleményét, de a hallgatókat arra kérte, hogy a rádiót a tartalma alapján ítéljék meg. Mindenkit biztosított arról, hogy a műsorokat ismerős, tapasztalt szakemberek készítik majd a jövőben is.