Galgóczi Ágnes: Jövő héten nyílik meg az időpontfoglalás a 16–18 év közöttieknek

2021.05.06. 13:28 Módosítva: 2021.05.06. 13:29
Péntek éjfélig várják a regisztrációjukat, jövő héten pedig megnyitják az online időpontfoglalást a 16–18 év köztiek számára – jelentette be Galgóczi Ágnes, az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a sajtótájékoztató elején ismertette a csütörtök reggel megjelent járványadatokat

Kifejtette, hogy 12 716 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az utóbbi egy hétben, ez 30 százalékkal kevesebb, mint amit a múlt héten regisztráltak. Területi megoszlást nézve Pest megyében az új fertőzöttek 13,5, Budapesten pedig 12,5 százalékát regisztrálták – közölte. 

Galgóczi Ágnes az operatív törzs tájékoztatóján 2021. május 6-án
Galgóczi Ágnes az operatív törzs tájékoztatóján 2021. május 6-án
Fotó: M1 / Médiaklikk

Ismertette: már több mint 4,7 millióan regisztráltak az oltásra, hozzátéve, hogy a Szputnyik V-re, AstraZenecára és Sinopharmra most is lehet online időpontot foglalni.

Galgóczi Ágnes azt is közölte, hogy A mai napon 64 800 moderna-vakcina érkezik Magyarországra. 

Ebből a szállítmányból egyrészt szociális intézmények is kapnak majd, a többi pedig második körös oltásokra és a háziorvosokhoz kerül – közölte. Emlékeztetett arra is, hogy az oltóbuszokon most már a Janssen-vakcinával is oltanak, később pedig a háziorvosok is fognak kapni belőle. 

Galgóczi Ágnes azt is felidézte, hogy nemrég megnyitották a 16–18 évesek oltási regisztrációját, nekik péntek éjfélig van lehetőségük regisztrálni. 

Ők a jövő héten elejétől tudnak időpontot foglalni az online rendszerben – közölte. 

Az operatív törzs előző, szerdai sajtótájékoztatóján többek közt azt jelentették be, hogy megnyílt az időpontfoglalás a Szputnyik V-re is.