16:00, December 09.
Horvátország 2
Brazília 1
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09. ÉLŐ
Hollandia 0
Argentína 0

Pályázat indult családokhoz kapcsolódó innovációknak

2021.05.15. 21:09

Létrejött a Smart Family Központ és megalapították a Smart Family Nagydíjat −  derül ki Novák Katalin Facebook-bejegyzéséből. A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a hagyományos családi értékek és az újszerű megoldások megférnek egymás mellett.

A miniszter elmondta: a központ azért jött létre, hogy ösztönözzék a családokhoz kapcsolódó innovációs projektek és programok megvalósulását. A családügy területén fellelhető jó gyakorlatok gyűjtésével, feldolgozásával, bemutatásával és népszerűsítésével erősítik a magyar leleményesség nemzetközi elismertségét is − tette hozzá.

A fiatalok hozzák a modern szemléletet, a technológiai tudást, az idősebbek hozzá tudják tenni a tapasztalatokat. Hiszen a család erről szól: a különböző korosztályok együttműködéséről

− írja a miniszter, aki szerint a folyamatos újratervezés, kreativitás és innováció a mindennapok része.

A Kincs Smart Family Nagydíj 2021 pályázatot azért hirdették meg, hogy mielőbb összegyűjtsék a már most formálódó jó gyakorlatokat és ötleteket. A díj célja, hogy minél több olyan magyar innovációt támogasson, amely megkönnyíti a családok életét és hozzájárul az okos családi megoldások elterjedéséhez.

Az online tájékoztatón a központ vezetője, Szalai Piroska arról beszélt, hogy a díjra augusztus 15-ig várják a jelentkezéseket. A versenyre olyan magyarországi székhelyű cégek jelentkezését várják, amelyek legalább prototípussal, de akár már piacon megtalálható, a családok életét megkönnyítő termékekkel, szolgáltatásokkal rendelkeznek. Ismertette, hogy pályázni hat kategóriában lehet:

  • társadalmi és közösségi innovációk
  • e-egészség
  • a jövő oktatása
  • okos családi otthonok
  • családi kassza
  • zene és kreatív megoldások.

A verseny három fordulóból áll. A főnyeremény hatmillió forint. Különdíjjal jutalmazzák a versenyben a legjobb női vállalkozót, és Kincs Smart Family Package-t osztanak ki.  • Hírek
  • Hírek