Bróker Marcsi jobban emlékszik a részletekre, mint a károsult

2021.06.01. 20:20

A Szolnoki Törvényszéken folytatódott D. Sándorné, azaz Bróker Marcsi ügye, aki a vád szerint 15 milliárd forintot meghaladó kárt okozott az ügyfeleinek 12 év alatt. Elméletileg 760 főt károsított meg.

Kapcsolódó

Bróker Marcsi továbbra is rendőri felügyelet alatt álll

A hatóságok még mindig tartanak attól, hogy elszökhet.

Reggel fél kilenckor, mint aki egy divatlapból lépett ki, úgy vonult végig kopogós cipőjében, vagyont érő élénkpiros kiskabátban, fehér blúzban és sötétkék szoknyában a vádlott a szolnoki bíróság folyosóján – írja a Blikk. A bírók a tárgyalási napon F. Béla orvost hallgatták ki.

Már nem emlékszem rá, mekkora összegeket adtam át neki, leírtam a feljelentésemben

– röstelkedett az orvos. Hozzátette:

Nem tudtam, hogy nincs erre a tevékenységre engedélye, amikor sorra bedőltek a brókercégek, Marcsika megnyugtatott, hogy őt ez nem érinti. Bíztam benne, hiszen gyakran találkoztunk, régóta ismertük egymást. Ha rákérdeztem a cég tevékenységére, azt felelte, az ellenőrzések során apróbb hibát találtak csak a hatóságok. Hogy mekkora kár ért? Fogalmam sincs.

Ezzel szemben Bróker Marcsi nagyon is jól emlékezett a részletekre:

Elismerem, hogy károd keletkezett, hiszen 30 millió forintot fizettél be, valamivel több mint 6 milliót fizettem vissza, mégis 25 millió forint a kárigényed, amit túlzónak tartok. Amikor afrikai vadászatra indultál, előtte devizaváltásra hoztál be pénzt hozzám. Erre volt engedélyem, és befektetőügyi tanácsadásra is, utóbbi szerepel a Pénzügyi Felügyeletnél.