Újabb csodáról számolt be Lázár János

2021.07.03. 18:53 Módosítva: 2021.07.03. 18:53

Megjött a negyedik tram-train – lelkendezik közösségi oldalán Lázár János, a vasútvillamosok kormánybiztosa.

Bár az újabb szerelvény érkezése már nem nevezhető túl nagy csodának, sokkal inkább rutinfeladat: akárcsak az elődeit, ezt is három részben szállították le a spanyolországi Stadler-gyárból, és ugyanúgy a MÁV szentesi motorgarázsánál daruzták le a trélerekről. Ami mégis kisebbfajta csodának mondható, hogy alig néhány nap alatt össze is legózták, ugye mit tesz a rutin? 

Bár a negyedik érkezését június elejére várták, és júliusban már az ötödiknek kéne jönnie, a késlekedés a Szegeder szerint  nem feltétlenül a MÁV vagy a Stadler számlájára írható: iparági jelenségről van szó, mivel alapanyaghiány van a koronavírus-járvány miatt.

Ez nem túl jó hír, hiszen még a december is képlékeny, sok tényezőtől függ. Jelenleg, hivatalosan meg nem erősített források szerint úgy tudjuk, hogy nem is lesz decemberben sem indulás

– írja a helyi lap az utasforgalom várható megindulásáról. A kormánybiztos mindenesetre már arról konzultálna, hogyan közlekedjenek éjszaka a hibrid szerelvények. A végleges dátum körül azért nagy a bizonytalanság, mert eredetileg a szeptemberi iskolakezdésre prognosztizálták a tram-trainek forgalomba állítását, azután a decemberi menetrendváltás időpontjához kötötték, Lázár János viszont kitartóan őszi kezdésről beszél.