Jakab Péter: Orbánék népszavazása a válságkommunikáció eszköze

2021.07.21. 11:48
A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje a közösségi oldalán reagált arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: a kormány népszavazást kezdeményez a gyermekvédelem ügyében.

Orbánék bajban vannak – előhúzták a Brüsszel-kártyát és a válságkommunikáció eszközét, a népszavazást – közölte Jakab Péter a Facebook-oldalán. A Jobbik elnöke szerint ráadásul egy olyan témában kezdeményez népszavazást a kormány, a gyermekek védelmének ügyéről, amiről már döntött az Országgyűlés.

Miért is kell felhasználni a gyerekeinket most aljas propagandacélokra?

– tette fel a kérdést Jakab Péter a közösségi oldalán, és azt is kifejtette, hogy szerinte miről lehet szó:

  • „Hogy eltereljék a figyelmet az éppen rájuk égő világbotrányról. A szégyenről, ahova süllyedt az egykor diktatúrák ellen szónokló, két lábon járó erkölcs.”
  • „Igen, ez egyértelmű terelés – miközben ország-világ válaszokat várna, hogy miért is kellett megfigyelni, lehallgatni magyar állampolgárok százait, talán ezreit. Mindenki várta, hogy a gyáva zsarnok ma erre ad válaszokat. Nem adott.”
  • „Három napig bujkált, míg kifőztek valamit a boszorkánykonyhán.”
  • „Jóléti intézkedésről szó sem esett – lehetőség sem lenne rá, hisz már mindenhol tudják, hogy lopnak, ezért is fagyasztották be az uniós támogatásokat.”
  • „Népszavaztatnak. Sokba kerül, de legalább a brancs is keres rajta. Népszavaztatnak – miközben már mindenkiről tudják, mit gondol, hisz lehallgatják a saját népüket. És miközben hangosan »brüsszeleznek«, egy hang nem esik arról, hogy Brüsszelnek két fő elvárása van: a független igazságszolgáltatás megteremtése és a lopás befejezése. Na, ez az, amit nem szeretnének. És joggal rettegnek a jövő évi választásoktól. Akkor ugyanis oda mennek, ahova valók: a Csillagba.”

A Jobbik az ellenzéki pártok közül korábban egyedüliként támogatta az úgynevezett pedofilellenes törvénycsomagot, amelyhez az utolsó pillanatban egy olyan kiegészítést is hozzátettek, ami több civil szervezet és ellenzéki párt szerint is melegellenesnek minősül.

Jakab Péter egy másik bejegyzésében arról tájékoztatott, hogy nyílt levélben kereste meg az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent, miután az Európai Bizottság úgy döntött, a jogállamiság rendszerszintű problémái miatt nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet.

Levelemben arra kérem Elnök asszonyt, az Európai Bizottság ne zárja el Magyarországtól a helyreállítási alap ezermilliárdjait, helyette tegye lehetővé, hogy az uniós támogatás az Orbán-kormány teljes mellőzésével közvetlenül a magyar emberekhez juthasson el: a melósokhoz, vállalkozókhoz, nyugdíjasokhoz, diákokhoz. Azokhoz, akik nem rombolni, hanem építeni akarják Magyarországot és vele együtt az Európai Uniót

– írta a Jobbik elnöke a Facebook-oldalán.  • Tippek
  • Hírek