16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

A tömegközlekedést javasolják a Hungaroringre

2021.07.27. 10:35

A rendőrség azt kéri, hogy aki teheti, tömegközlekedéssel menjen ki a Forma–1 Magyar Nagydíj versenypályájához – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Felhívták a figyelmet, hogy július 30. és augusztus 1. között a versenyre idén is nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók, és ez a település és a környék forgalmát erősen megnöveli.

Kérik, hogy aki teheti, vegye igénybe a tömegközlekedési lehetőségeket. A részletekről a Hungaroring Sport Zrt. honlapján lehet tájékozódni.

Pénteken és szombaton több változásra is számítani kell a Formula–1 Magyar Nagydíj miatt. A rendőrség tájékoztatása szerint a versenypálya körüli és az odavezető utakon a versenyt érintő napokon, péntek reggeltől hétfő reggelig megállási tilalom lesz érvényben.

A versenyt a mogyoródi Hungaroringen rendezik. A rendezvény ideje alatt a következő főbb változásokra érdemes számítani:

  • Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú forgalom lesz érvényben, de a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől kifelé közlekedhetnek járműveikkel.
  • Mogyoródon a Gödöllői úton és a Dózsa György úton kétirányú lesz a forgalom. A Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután csak onnan kifelé lehet majd haladni.
  • A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba, csak a főbejárat felé szabad az út. Délután szintén egy irányba, a Kerek-tó felé lehet majd közlekedni.
  • Az M3-as autópálya 19 200-as méterszelvényében lévő kihajtótól a Kerek-tóhoz az érkezés időszakában csak egy irányba, a ring felé lehet közlekedni. Vasárnap, a futam után az autópálya-felhajtón két irányba lehet majd haladni. A kihajtótól Budapest irányába, illetve a Gödöllő-csomóponton keresztül közlekedhetnek Budapest felé.
  • Az Autósmozi kemping és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz. A Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (7-es és 6-os kapu felé) egy irányba haladhatnak gépjárműveikkel délután három óráig.
  • A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban (a főbejárat felé) közlekedhetnek, valamint a 7-es kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.
  • A mogyoródi HÉV-átjárótól a versenypálya felé a 2-es kapuig a délelőtti órákban és délután kifelé szintén egyirányú lesz a forgalom.
  • A versenyt követően a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül haladhatnak majd a főváros irányába.

Tömegközlekedéssel a H8-as HÉV-vel lehet kijutni a versenypályához. A Kerepesi megállótól ingyenes buszok szállítják az érdeklődőket a Hungaroring harmadik számú kapujáig, ahonnan minden nézőtéri hely elérhető. A délutáni órákban a buszok fordított irányba haladnak és viszik a nézőket a Kerepesi megállóba.

A forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon rendőri irányítással, tájékoztató táblákkal segíti a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.  • Hírek
  • Hírek