Balatonfüredi szállodát is vett a luxusjacht-tulajdonos Szíjj László

2021.08.02. 20:58

Magánszemélyként vásárolt meg egy négycsillagos balatonfüredi szállodát a milliárdos vállalkozó, a Duna Aszfalt Zrt. tulajdonosaként ismert Szíjj László – derül ki az Alfahír cikkéből. A  Villa Vitae nevű komplexum korábban, 2015-ben 468 millió forint uniós, két éve pedig a Kisfaludy-programban 79 millió forint állami támogatást kapott turisztikai célok megvalósítására, Szíjj László június végi érkezésével azonban

megszűnt szállodaként működni,

vagyis előfordulhat, hogy ugyanúgy a NER elitje fog vakációzni ott, ahogyan a Szíjj László Máltán bejegyzett cége, az L&L Charter a tulajdonában lévő két luxusjachton, a Lady MRD-n és a nemrég tízmilliárd forint körüli összegért megvásárolt Seagull MRD-n is. De Szíjj László többször repült azzal az OE-LEM lajstromjelű luxus-magánrepülőgéppel is, amelyet a NER-elit szintén szívesen használ.

A tulajdoni lap tanúsága szerint a Villa Vitae-ról szóló adásvételi dokumentumok július 9-én futottak be a földhivatalhoz. Előző tulajdonosa Eppel János, a Porsche Hungária korábbi első embere volt, a Facebook-oldalán pedig az szerepel, hogy a provence-i hangulatú boutique hotelből páratlan kilátás nyílik Tihanyi-félszigetre és a Balatonra. 2017-ben Rogán Antal benne ünnepelte az akkori házassága tizedik évfordulóját.