18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megrázó videót tett közzé a rendőrség egy szolnoki gázolásról

2021.08.06. 19:52

„Hogy mindenki hazaérjen” – szól a rendőrség szlogenje, amellyel a balesetek megelőzésére kívánják felhívni a figyelmet. Ennek keretében most megrázó felvételt hoztak nyilvánosságra a súlyos sérüléssel járó vasárnapi szolnoki gyalogosgázolásról.

A Széchenyi körút párhuzamos közlekedésre alkalmas szakaszán lévő kijelölt gyalogátkelőhelyen

EGY SZÉPKORÚ GYALOGOST ÜTÖTT EL EGY SZINTÉN SZÉPKORÚ JÁRMŰVEZETŐ

– írták közösségi oldalukon. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság azt kéri, a családtagok figyelmeztessék a nagyszülőket és más éltesebb rokonokat, hogy az időskor velejárója a látás- és hallásromlás, a reflexek és a reakcióidő növekedése, amit közlekedés közben is figyelembe kell venni.

A videón ugyanis jól látni, hogy már a zebra közepén lépkedett a feltűnő ruhát viselő járókelő, amikor az autó fékezés nélkül nyílegyenesen elcsapta. Még csak halovány kormánymozdulat se látszik, hogy kikerülje, csoda, hogy a szerencsétlenül járt ember egyáltalán túlélte.

A Facebook-oldalon a felvétel alatt rengeteg indulatos hozzászólás jelent meg, egyesek azt is felvetik, hogy a vezetői alkalmasságit csak komoly szakorvosi vizsgálatok után lenne szabad megadni, mert a háziorvos a régi ismeretségre tekintettel könnyebben meghosszabbítja a jogosítvány érvényességét, mint egy ismeretlen szakember.