2024. június 24. 21:00 ÉLŐ
Albánia 0
Spanyolország 1
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00 ÉLŐ
Horvátország 0
Olaszország 0

Kiborult az üdítő, megverte a sofőrt, még a légzsák is kinyílt

2021.08.24. 09:29

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a kaposvári férfival szemben, aki a vád szerint ámokfutásba kezdett amiatt, mert az előtte haladó autós fékezése miatt utasának kiborult az üdítője  írja az ügyészség.

A vád szerint a vádlott két utast – köztük egy kiskorú gyermeket  szállítva közlekedett a sértett gépkocsija mögött Kaposvár egyik négysávos útján, amikor a sértett észlelte, hogy a megengedett legnagyobb sebességet túllépte, ezért fokozatosan fékezve lassítani kezdte az autóját. A vádlottnak ezért szintén fékeznie kellett, amitől az utasánál levő ital kiborult. A vádlott emiatt ideges lett, majd a záróvonalon áthaladt, káromkodva a sértett mellé hajtott, és megállásra szólította fel.

Miután a sértett ennek nem tett eleget, a vádlott megelőzte, majd „büntetőfékezett” előtte, végül egy körforgalomba ért, ahol a gépkocsijával keresztbe fordult, és megállásra kényszerítette a sértettet. A vádlott ekkor az autójából kiszállt, a sértetti gépkocsihoz ment, annak ajtaját feltépte, a sértettet ököllel arcon ütötte, majd olyan erővel csapta be a gépkocsi ajtaját, hogy a jobb oldali első ülésébe szerelt oldallégzsák működésbe lépett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt.