Orbán Viktor megszólalt, posztolt is Kötcséről

2021.09.04. 17:41

Megtartotta beszédét Orbán Viktor a kötcsei pikniken. A miniszterelnök nemrég a Facebookon posztolt egy képet, amelyen éppen mikrofon előtt a pódiumon ül.

„Magyarország biztos pont” – írta oda kísérőszövegként.

A kötcsei piknik helyszíne, a Dobozy-kúria 2004 óta a fideszes elit felvonulási terepe. 2020-ban a koronavírus-járvány miatt az esemény elmaradt. Orbán Viktort ma délben tüntetők kis csoportja is fogadta, valaki egy bekiabálásban azt firtatta, hogy fasiszta diktatúrát épít-e. 

A miniszterelnök mellé nemrég politikai igazgatónak kinevezett Orbán Balázs államtitkár korábban azt mondta,  Orbán Viktor arról fog beszélni, hogy „Magyarország biztos pont a bizonytalan világban”, még „ a népvándorlások és járványok korában is”. Szerinte a kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök hosszan beszél majd tágabb kitekintésű nemzetközi kérdésekről. Helyzetértékelése szerint Magyarország a védőoltásoknak köszönhetően működik, egyébként egy bizonytalan – egyesek szerint világrend nélküli – világba érkeztünk. A népvándorlások és járványok korában vagyunk, és minden országot fel kell készíteni ennek a kezelésére – közölte. Az államtitkár elmondta, hogy a miniszterelnök az Európai Unióról is beszél majd. – Azt gondolom, hogy az EU a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára az elmúlt száz évben, abban vagyunk érdekeltek, hogy az Európai Unió egyben maradjon – húzta alá.

Orbán Balázs megjegyezte, számos kihívás áll a közösség előtt: adósságválság, versenyképességi problémák és az, hogy nem tudja érvényesíteni az akaratát a világban. Azt mondta, hogy küzdeni kell az EU egyben maradásáért, de nem mindenki gondolja így, a „brüsszeli bürokraták és baloldali, liberális politikai csoportok ebben a nehéz helyzetben is olyan, szélsőséges ideológiai kérdéseket erőltetnek”, mint a migráció ügye és a „genderideológia”.