Földesúr lett az V. kerületi polgármester, a Momentum rendőrségi bejelentést tett

2021.09.14. 09:55

Bejelentést tett a rendőrségnél a momentumos Gelencsér Ferenc I. kerületi alpolgármester és Szigeti Flóra, a párt V. kerületi önkormányzati képviselője és igazságügyi szakpolitikusa, miután kiderült, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi fideszes polgármester földesúrrá avanzsált – derül ki a Momentum szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményéből.

E szerint egy jogállamban a politikusok vagyongyarapodása átlátható kellene legyen. Közlésük szerint a vagyonosodási vizsgálatot hivatalból az adóhivatalnak kellene megindítania, de Magyarországon erre a Fidesz 2017-es jogszabály-módosítása óta a NAV nem jogosult.

A kormány ugyanis 2017-ben úgy rendelkezett, hogy gyakorlatilag csak abban az esetben indíthat a NAV vagyonosodási vizsgálatot, ha már folyamatban van rendőrségi nyomozás az ügyben, ezért indítványozták az eljárást az ellenzéki párt politikusai.

A Fidesz az elmúlt években a fentihez hasonló jogszabály-módosításokkal építette le a jogállam minden kontrollját. 2022 után többek között ezek törlésével, módosításával kell majd lépésről lépésre visszaállítani a jogállamot, és megfelelő garanciákat kell beépíteni a rendszerbe azért, hogy a jövőben azt ne építhesse le egy hataloméhes, korrupt párt vagy politikus sem

 – közölte Szigeti Flóra.