A DK jelentkezési lapját ajánlotta Jakab Péternek egy momentumos

2021.10.02. 16:56
Jakab Péter egy szombati Facebook-bejegyzésben fejtette ki, miért nem tetszik neki, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter összefogott Dobrev Klára ellen a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójára. A terézvárosi momentumos polgármester, Soproni Tamás a Jobbik elnökének közösségi oldalán reagált röviden a bejegyzésre.

„Szia, Péter! (...) Sok sikert a jelentkezéshez!

– írta Soproni Tamás a hozzászólásában, illetve linkelte a Demokratikus Koalíció online elérhető jelentkezési adatlapját. A momentumos polgármester Jakab Péternek üzenve hozzátette: az utóbbi hetek szereplései/posztjai alapján ez a link még jól jöhet a jövőben.

Soproni
Fotó: Jakab Péter / Facebook

A Jobbik elnöke a szombati bejegyzésében a Karácsony–Márki-Zay-összefogással kapcsolatban azt írta:

Srácok! Mi lenne, ha nem legyőzni akarnánk egymást, hanem kiegészíteni? Mi lenne, ha nem egymás ellen fognánk össze, hanem Orbán ellen? Mi lenne, ha nem árkot ásnánk a szavazótáboraink közé, hanem egyesítenénk őket? Megmondom, mi lenne. Győznénk. Nem csak mi, hanem a nemzet. Ne játsszátok el az esélyt.

Erre a bejegyzésre Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Facebook-oldalán válaszolt, és azt írta, szerinte „a Jobbik szavazói elképedve nézik, hogy a DK és a Jobbik fél éve született barátsága abban csúcsosodik ki, hogy Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát”.

Más megközelítésből a Karácsony–Márki-Zay-összefogás miatt a DK kampányfőnöke, Molnár Csaba is kritikus észrevételt fogalmazott meg, a Jobbik volt elnöke, Vona Gábor pedig azt állítja, tudja, hogy valójában mi akarnak a jobbikosok.