18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az olaszországi gyerekgyilkosság miatt feljelentették a rendőrséget és a gyámügyet is

2021.10.03. 20:37

Egy Sienában élő magyar anya meggyilkolta kétéves gyermekét, a holttestéről pedig videót küldött a Budapesten élő édesapának. Az Olaszországban tartózkodó magyar asszony kisfiát előzőleg az apának ítélte a bíróság. Az ügyben az olasz rendőrség emberelölés miatt folytat eljárást.

A láthatóan zavarodott nőt akkor fogták el, amikor pénteken Città della Pievében bement a Lidl helyi szupermarketjébe, és segítséget kérve a futószalagra tette a kétéves kisfiú holttestét.

Az RTL Klub híradója most arról számolt be, hogy feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen az olaszországi gyermekgyilkosság miatt egy apák érdekeiért küzdő civil szervezet, ugyanis véleményük szerint a rendőrség és a gyámügy mulasztásai vezettek a tragédiához.

Majdnem fél évvel korábban a gyámügynek már olyan információi voltak, ami azonnali kiemelést igényel. Amikor az anya benzinnel való leöntögetéssel fenyegetőzik, akkor ott nem szórakozom

– közölte Kalmár László György, az Apák az Igazságért közhasznú egyesület elnökségi tagja. Az egyesület szerint a rendőrség pedig akkor hibázott, amikor nem intézkedtek azonnal az apa első bejelentése után, és csak egy héttel később adták ki az elfogatóparancsot.

A híradó megkeresésére a rendőrség azt válaszolta, hogy az apa első jelzésekor nem merült fel bűncselekmény gyanúja. Egy héttel később, amikor a férfi feljelentést tett és elmondta, hogy úgy tudja, hogy a nő Olaszországban van, azonnal kiadták az elfogatóparancsot.

A gyámügyekkel foglalkozó fővárosi kormányhivatal szűkszavúan annyit közölt, hogy együttműködnek az olasz hatóságokkal, a gyermekvédelmi törvény alapján pedig a gyámügyi eljárásban hozott döntések nem nyilvánosak.

Sajtóértesülések szerint az olasz hatóságok holnap döntenek a 44 éves nő letartóztatásáról.