Magyar Nobel-díj jöhet, az ellenzék üzenget

IMG 7653
2021.10.03. 22:03
Már csak egyet kell aludni, és kihirdetik az idei orvosi Nobel-díjat, amelyre az egyik legnagyobb esélyes Karikó Katalin biokémikus.

A Washington Post terjedelmes portrét közölt Karikó Katalinról, amiben szuperlatívuszokban méltatták a kutató kiemelkedő tudományos eredményeit. Az időzítés annyiban érdekes, hogy éppen holnap osztják az orvosi Nobel-díjat, amelynek idei várományosai közt mind többször merül fel a magyar tudós neve. (Szerdán egyébként a kémiai Nobel-díj nyerteseit nevezik meg, ott szintén emlegetik honfitársunkat.)  

Mindeközben Magyarországon gőzerővel keresik a kormánypártok Áder János köztársasági elnök utódját, bennfentes információk szerint Trócsányi László jogtudós lehet a befutó. Az Index ma összefoglalta, hogy mit kell tudni az államfői posztról, a választás folyamatáról és a Fidesz szóban forgó EP-képviselőjéről. 

Az ellenzéki előválasztás első fordulójának eredménye érdekes versenyhelyzetet teremtett a magyar belpolitikában. A három állva maradt miniszterelnök-jelölt a mai napot leginkább üzengetésekkel töltötte. Karácsony Gergely miniszteri posztokat kínált mindkét riválisának jövőbeni kormányában, ám ezt − különböző indokokkal ugyan, de – egyelőre Dobrev Klára és Márki-Zay Péter is elhárította.  

Sunday Brunch  mai adásának vendége Bereczki Zoltán színész-énekes volt, aki keresetlen őszinteséggel beszélt életének nehézségeiről is.  

Femina

Hogy néz ki egy eszkimó falu? Kullorsuaq, a 450 fős grönlandi település lakói ma is a hagyományok szerint élnek.

Dívány

Kiderült, hogy mit olvas Elon Musk exe. Nagyon meg fog lepődni! 

Az én kutyám

Kutyás vagy macskás típus vagy? Ez a hat legfontosabb különbség a két tábor között a tudomány szerint.