Marine Le Pen: Orbán Viktor hihetetlenül kedves volt

2021.10.28. 08:08

A szuverenitás és a migráció kérdését helyezné előtérbe elnökké választása esetén Marine Le Pen, aki magyarországi látogatásával kapcsolatban adott interjút.  A francia politikus a Magyar Hírlapnak beszélve úgy fogalmazott: Orbán Viktor „hihetetlenül kedvesen, szívélyesen, nagy tisztelettel” fogadta őt

Talán ez annak is köszönhető, hogy mi voltunk az egyedüliek, akik mindig támogattuk Magyarországot, amikor az Európai Bizottság támadást indított ellene.

– vélekedett Marine Le Pen, aki arra is emlékeztetett, hogy nemrég tizenhat párttal – köztük a Fidesszel – fogtak össze a szuverenitás védelmében. Ezzel kapcsolatban egy másik, a Magyar Nemzetnek adott interjúban azt mondta: akár egy európai párt is létrejöhet az együttműködésből. „Ez az összefogás egy igazi forradalom lenne az Európai Parlamentben” – fogalmazott a francia politikus. 

Arra a kérdésre, hogy a jövő évi elnökválasztásra készülve Emmanuel Macron francia elnök migrációellenes fordulatot vehet-e, azt mondta: „Macron elnök úr egy kicsit olyan, mint a szélkakas. Most a szelek éppen a migráció ellenében fújnak, ő is ehhez alkalmazkodik”, majd hozzátette: hogy Macron korábban négy és fél évig semmit sem tett a migráció ellen. 

Sem én, sem a franciák nem bízunk abban, hogy tényleg kezelni akarja a helyzetet. Ő valójában bevándorláspárti.

– mondta Le Pen, aki azt ígérte: ha francia elnökké választják, akkor a szuverenitás és a migráció kérdéseit fogja előtérbe helyezni az európai politikában.

A Magyar Nemzetnek Le Pen arról is beszélt: nem tart attól, hogy Éric Zemmour francia szélsőjobboldali politikus elviszi előle a szavazatokat.  „Úgy gondolom, hogy a második körben én leszek Emmanuel Macron kihívója, bár még messze vannak a választások. A saját választóimon – főleg a fiatalokon és a nőkön – látom, hogy a kampány most nem igazán érdekli őket, minden bizonnyal csak később fogják aktivizálni magukat” – fogalmazott. A francia elnökválasztás erőviszonyairól itt írtunk korábban.

(via Magyar Hírlap, Magyar Nemzet)