Nyomozást rendeltek el a lottónyertes kompolti polgármester ellen

2021.11.18. 13:34

Hadházy Ákos állítása szerint szinte alig valósult meg valami Kompolton a romák felzárkóztatására nyert pályázatok közül. A független országgyűlési képviselő közösségi oldalára feltöltött bejegyzés szerint az ügyben nyomozást rendeltek el a város polgármestere, Balázs Zoltán ellen.

Itt is a sok-sok faluba kiszórt, romák oktatására és életkörülményeinek javítására szánt pénzekről van szó. A gyanú szerint – mint oly sok más helyen – sokkal kevesebb dolog épül meg, mint amit a projekt leírásában vállaltak, másrészt az oktatásokból, programokból nem nagyon lesz semmi, inkább csak aláíratják a résztvevők listáját a 'jelenlevőkkel

– olvasható az ellenzéki képviselő posztjában.

Hadházy Ákos úgy látja: a település esete egy fontos tanulság, hiszen ezúttal a helyi közösség elég bizonyítékot gyűjtött össze ahhoz, hogy feljelentést tudjanak tenni.

Hogy végül lesz-e vádemelés, az persze, kérdés, de az ügynek akkor is komoly politikai üzenete van

– vélekedett.

Balázs Zoltánt jó ideje bírálják a helyiek jó anyagi helyzete miatt. Korábban azzal magyarázta anyagi gyarapodását, hogy gyakran nyer a lottón, és ezt továbbra is fenntartja.

A skandináv lottón háromszor volt hatosom, az ötös lottón kétszer négyesem, és sikerült már a Joker-telitalálat is. Tavaly több tízmillió forintot nyertem

– nyilatkozta a Blikknek a polgármester.

A negyvenedik születésnapján készült elhíresült fényképről, amelyen a tortáját egy meztelen nővel szolgálták fel, azt mondta: szűk baráti köre lepte meg vele, és bár szerinte lehet vitatni, hogy jó ötlet volt-e, vállalja, mivel elmondása szerint nagy rajongója a női nemnek.