2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Egy fekete párduc ólálkodik Kiskunhalas közelében

2021.12.15. 09:34

A rendőrség elemezte a Kiskunhalas határában rögzített videót, amelyen egy nagymacska látható a település utcáihoz közel. A hatóságok a vizsgálat után megállapították, hogy a felvétel valódi. Ezenfelül a szakemberek szerint egy fekete párduc lehet a felvételen. A szakértő elmondta, hogy

  • a ragadozó kutya-, macska-, kecskeméretű állatokkal táplálkozik,
  • alapvetően rejtőzködő életmódot folytat,
  • az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban,
  • nagy terület bejárására képes.

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról. A tájékoztatásuk szerint a videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, amely a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. Ugyan a kiérkező hatóságok a ragadozót nem látták, valószínűsíthetően a nyomait találták meg a helyszínen.

page 687
Fotó: police.hu

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy egy fekete nagymacskát rögzített egy kamera Kiskunhalas határában, amint végigsétált az út mentén található zöld területen, majd eltűnt a fák között.