Török Gábor: Az ellenzék ravasz csapdát kapott Novák Katalin jelölésével

DROTI20211126018
2021.12.21. 15:48
Logikus és okos döntés – így kommentálta Török Gábor politikai elemző, hogy Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert jelöli a Fidesz köztársasági elnöknek.

Az év utolsó Kormányinfóján jelentette be újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor, hogy Novák Katalint jelöli a Fidesz köztársasági elnöknek.

Amikor a választási kampány utolsó heteiben választ a parlament államfőt, akkor a döntés – és annak vitája – minden korábbinál erősebben a kampány része. Valószínűleg ezért is estek ki a népszerűtlen, megosztó és támadható jelöltek, még akkor is, ha a választás utáni politikai helyzetben a lojalitásuk miatt hasznosabbak lehettek volna Orbán Viktor számára. Novák Katalin viszont nincs annyival lejjebb a lojalitási mutatón, amennyivel messze feljebb áll az eladhatóságin

– fejtette ki Török Gábor Facebook-oldalán.

A politikai elemző szerint egy magas labdával ma szegényebb lett az ellenzék, de kapott egy ravasz csapdát. „Amiből szerintem csak úgy tudnának jól kimászni, ha váratlanul nem támadnák a jelölést” – tette hozzá.

(Borítókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter egy egyetemistákkal folytatott beszélgetésen egy szegedi kávézóban 2021. november 26-án. Fotó: Rosta Tibor / MTI)