Jövőre még több benzinkúton lehet kóbor kutyát azonosítani

2021.12.28. 11:31

Jövőre is bővíti a csipleolvasóval ellátott töltőállomásai számát a Mol, így az első félév végére már 150 benzinkúton tudják majd ingyenesen azonosítani az elkóborolt kutyákat – közölte az olajtársaság.

A cég 2018 óta működik együtt a Vigyél Haza Alapítvánnyal, megkönnyítve az elkóborolt állatok hazajutását, azóta több ezer kutyát azonosítottak a leolvasókkal. Az elkóborolt állatok több mint kétharmada vissza is került gazdájához.

Minden szilveszterkor több ezer rémült kutya kóborol el a tűzijátékok és a petárdák miatt – hívja fel a figyelmet a társaság, hozzátéve, hogy 2020 utolsó éjjelén országszerte 58, míg év közben több mint ezer elkóborolt kutyát vittek be a Mol töltőállomásaira azonosítani.

A mikrocsip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető az alapítvány kutyakereső alkalmazásában, valamint a Mol töltőállomás-keresőn.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.