Zebrán ütöttek el egy nőt Berettyóújfaluban

2022.01.18. 13:11

A zebrán ütött el egy nőt egy személyautó 2021. december 6-án Berettyóújfaluban – közölte a rendőrség. A gyalogost a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol kiderült, hogy a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A nyomozás adatai szerint az autót vezető 54 éves férfi figyelmetlen volt, ezért nem vette észre a szabályosan közlekedő gyalogost, és elütötte. Kihallgatásán felelősséget vállalt a baleset okozásáért.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozásának megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a helyi lakossal szemben.

A rendőrség a hasonló balesetek elkerülése érdekében azt kéri, hogy

  • az autósok fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, valamint az olyan területeket, ahol bárki az úttestre léphet,
  • a gépjárművezetők körültekintően, előzékenyen és a szabályokat, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseit és előírásait betartva közlekedjenek,
  • a gyalogosok, mielőtt az úttestre lépnek, mindig legyenek körültekintők, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport