2024. június 15. 15:00
Magyarország
Svájc
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország
Horvátország
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

Autós felvonulást szerveznek a pedagógussztrájk napján Budapesten

2022.01.27. 09:49
A Magyar Szakszervezeti Szövetség így kívánja támogatni a sztrájkra készülő pedagógusokat. A demonstrációhoz bárki csatlakozhat, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

Szolidaritási autós felvonulást szervez a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a januári 31-i pedagógussztrájk napján – erről a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma számolt be közösségi oldalán. 

Mint írják, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a jelentkezést január 28-án péntek éjfélig lehet leadni. Fontos tudnivaló, hogy míg a pedagógussztrájk hétfő reggel 8-tól 10 óráig tart, addig az autós felvonulás kora délután lesz, a gyülekező 13 óra 30 perckor kezdődik a Szépművészeti Múzeum előtt, indulás 14 óra környékén várható.

A körülbelül egyórás felvonulás útvonala a következő: Andrássy út – Károly krt. – Kossuth L. u. – Erzsébet híd – Attila út – Alagút u. – Fő út – Bem rkp. – Margit híd – Szent István krt. – Váci út – Lehel. u. – Dózsa György út – Hősök tere.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete január 31-én hétfőre figyelmeztető sztrájkot hirdetett az oktatás problémáinak megoldása érdekében.