Két megyében is kábítószer-kereskedőket fogtak

2022.02.04. 13:05

Kábítószer-kereskedőket fogtak el a rendőrök Zalában és Vas megyében, a gyanúsítottaknál mintegy három kilogrammnyi kábítószert találtak – közölte honlapján a rendőrség.

Az összehangolt akció keretében a Terrorelhárítási Központ (TEK), a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a nagykanizsai, a keszthelyi és a zalaegerszegi rendőrkapitányság munkatársai szerdán fogtak el egy 29 éves söjtöri férfit a 74-es és a 76-os út kereszteződésénél.

Autójában 27 grammnyi kábítószernek minősülő fehér kristályos porra bukkantak.

Egy 42 éves férfira és azonos korú feleségére jánosházai otthonukban ütöttek rajta. A nyomozás adatai szerint a söjtöri férfi tőlük vette a kábítószereket, amelyeket korábban kialakított vevőkörének adott tovább.

A kábítószer-kereskedőknél tartott kutatásokkor összesen több mint három kilogramm kábítószergyanús anyagot, többek között amfetamint, különböző tablettákat, növényi törmeléket, tasakokba csomagolt fehér porokat, illetve a kereskedelemre utaló eszközöket találtak a nyomozók.

Ezeken kívül digitális mérleget, nagy mennyiségű villámzáras tasakot, fecskendőket, mobiltelefonokat és laptopokat találtak, de ékszert és pénzt is foglaltak le tőlük.

A nyomozók a két férfit őrizetbe vették, és kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezték letartóztatásukat.

A rendőrök a nőt ugyanezzel a vétséggel meggyanúsítva hallgatták ki.