Bejelentést tesz a kormány, hamarosan jön a Kormányinfó

image 6483441 (1)
2022.02.16. 10:17
Varga Judit igazságügyi miniszter is megszólal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett.

Az eddig megszokott csütörtöki időpont helyett váratlan módon már szerdán Kormányinfót tart Gulyás Gergely. A kormányzati tájékoztató kora délután, fél egykor kezdődik, az Index percről percre közvetítésben számol be az eseményről.

A meghívóból kiderül, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett Varga Judit igazságügyi tárcavezető is részt vesz a Kormányinfón. Varga Judit jelenlétét az indokolhatja, hogy ma délelőtt ítéletet hirdetett az Európai Unió Bírósága a Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági perben.

A bíróság kimondta: elutasítja a keresetet, továbbá kötelezi Magyarországot és Lengyelországot a rájuk eső perköltségek megfizetésére.

Varga Judit az Európai Bíróság ítéletéről

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán úgy foglalt állást, hogy szerinte politikai ítéletet hozott az Európai Unió Bírósága a gyermekvédelmi törvény miatt.

A döntés élő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával. Az ítélet egy újabb nyomásgyakorlás hazánk ellen, mert a nyár folyamán elfogadtuk a gyermekvédelmi törvényünket. Brüsszel nem tudja annyiban hagyni, hogy a magyar emberek népszavazáson mondhatják el a véleményüket. A bürokratikus elit nem akarja elfogadni a magyarok szabad döntését és véleményét

– írta az igazságügyi miniszter a közösség oldalán.

(Borítókép: Gulyás Gergely a Kormányinfón 2022. január 13-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)