Még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként a két biztonsági őr halála miatt

D  MI20220216003
2022.02.18. 13:02
Feltehetően szén-monoxid-mérgezés végezhetett a két fiatal biztonsági őrrel, akiknek a holttestére szerda reggel találtak Gattyán György pártjának aláírásgyűjtő sátrában a Deák téren. A rendőrség egyelőre senkit nem hallgatott ki gyanúsítottként.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 21 és 26 éves biztonsági őrök holttestét február 16-án a Megoldás Mozgalom (MEMO) egyik képviselője találta meg, aki nyitotta reggel a sátrat. A párt tájékoztatása szerint a terület éjszakai őrzésével megbízott alvállalkozó, külsős őrző-védő cég két alkalmazottja – feltehetőleg – szén-monoxid-mérgezésben halt meg. A két fiatal biztonsági őr családja is megjelent a helyszínen. Az egyik áldozat három gyermek édesapja volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője elmondta: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a rendőrség.

Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint szén-monoxid-mérgezés okozta a fiatalok halálát

– mondta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a 24.hu-nak, hozzátéve, hogy egyelőre még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként, és további szakértők bevonásával folytatják a büntetőeljárást.

(Borítókép:  Bűnügyi helyszínelők és tűzoltók az V. kerületi Deák téren, egy aláírásgyűjtő sátornál 2022. február 16-án, ahol meghalt két fiatal biztonsági őr.  Fotó:  Mihádák Zoltán / MTI)