Elgázolt két tinédzsert egy sárbogárdi férfi, az egyik fiú meghalt

2022.02.27. 11:07
A rendőrség indítványozta a 32 éves gázoló letartóztatását.

A rendőrök szombat délután szolgálat közben vették észre, hogy Sárkeresztúron, a Dózsa György utcában több ember áll, és egy férfi a földön fekszik.

Mint kiderült, nem sokkal korábban egy férfi autóval letért az úttestről a tömeg felé, és a kerítésoszlop mellett álló 16 éves fiút elgázolta, aki az autó alá került. A sofőr hátramenetbe kapcsolt, miközben ismét áthajtott a sérültön, és elsodort egy másik, 14 éves fiatalt is, majd tolatva elhagyta a helyszínt – közölte a rendőrség. A 16 éves fiú életét a szakszerű és gyors kórházi kezelés ellenére sem tudták megmenteni, sérüléseibe belehalt. 

A Fejér megyei rendőrök nyomozást indítottak az ügyben, és a bizonyítékok alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható, 32 éves helyi férfit, akit a rendőrségre előállítottak, és őrizetbe vétele mellett több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.