Kiskorú lányt kényszerített prostitúcióra egy pár

2022.03.03. 15:52
Emberkereskedelem miatt ítéltek el egy párt, akik egy kiskorú lányt kényszerítettek prostitúcióra.

Jogerősen tíz és nyolc év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy férfit és egy nőt, akik egy 16 éves lányt kényszerítettek prostitúcióra – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A vádlottakat emberkereskedelemben találta bűnösnek a táblabíróság.

A jogerős ítélet szerint a 26 éves férfi szálláslehetőséget biztosított a nevelőszüleitől elszökő, pénzzel és lakhatási lehetőséggel nem rendelkező 16 éves lánynak, majd az odaköltözését követő néhány napon belül megpróbálta őt rávenni arra, hogy a szolnoki lakásban prostitúciós tevékenységet végezzen, amit a kiskorú lány visszautasított. Erre a férfi megrángatta, két órára bezárta a lakás egyik szobájába, és bántalmazással fenyegette meg, hogy rávegye a prostitúcióra, amelybe a lány végül beleegyezett.

Miután a férfi élettársa visszaköltözött a lakásba, közösen felügyelték és irányították a kiskorú lány prostitúciós tevékenységét, amelyre akarata ellenére, bántalmazással és fenyegetéssel vették rá egy hónapon keresztül. A férfi és a párja elvették a lány bevételét.

A táblabíróság döntésével – a főügyészség indítványával egyezően – a kerítés és gyermekprostitúció kihasználása helyett emberkereskedelemnek minősítette a vádlottak bűncselekményét, és súlyosította az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék által rájuk kiszabott öt- és kétéves szabadságvesztést.