Kenőpénz átadásáról hoztak nyilvánosságra videót

2022.03.18. 08:58
Minden korábbinál kompromittálóbb és egyértelműbb felvételt hozott nyilvánosságra pénteken az Anonymus-maszkos alak, amelyen azt látni, ahogy egy férfi vastag köteg pénzt vesz át egy borítékban. A szivárogtató állítása szerint az a Patek Gábor is látható a videón, „aki újabban már a III. kerületi balos vezetés simlijeit rendezi”. A felvételen az is elhangzik: „vissza kell adjam a pénzt a fontos embernek”.

„Mielőtt a konkrét ügyet elkezdenénk végigvenni, mutatok nektek egy kis ízelítőt. Kezdjük Patek Gáborral, aki bár korábban leginkább Gajda Péter bizniszeit intézte, újabban már a III. kerületi balos vezetés simlijeit rendezi” – mondta az Anonymus-maszkos alak annak a videónak az elején, amit pénteken reggel küldött el a sajtónak.

A szivárogtató ezúttal egy rejtett kamerás felvételt hozott nyilvánosságra, amelyen állítása szerint az látható, hogyan számol el üzlettársával Patek a III. kerületi megbízásokból visszafelé irányuló pénzekkel. A képsorokon az szerepel, hogy egy férfi beszáll társa autójába, és szinte egyből pénzszámolásba kezdenek. A felvétel azzal zárul, hogy az Anonymus-maszkos alak kijelenti:

Tudom, tudom. Majd jön a szokásos mellébeszélés és a szerecsenmosdatás is, de ne felejtsétek el, hogy még nagyon az elején vagyunk. És a legegyszerűbb, ha már az elején mindenki igazat mond.

Kenőpénz átadásáról tett közzé videót az Anonymus-maszkos alak

Mint ismert, a Cseh Katalin céges ügyeit és a Városháza-botrány részleteit korábban nyilvánosságra hozó Anonymus-maszkos alak nemrég jelentkezett ismét, és leleplezéseket ígért az ellenzéki vezetésű kerületek korrupciógyanús ügyeiről. Egy szerdán nyilvánosságra hozott videóban pedig megnevezett három személyt – Patek Gábort, dr. Fischer Lászlót és Deák Róbertet –, valamint három budapesti kerületet – III., XVIII. és XIX. – is, akik és amelyek érintettek a gyanús ügyekben.

A három megnevezett férfi egyike Patek Gábor, aki korábban a kispesti önkormányzatnál volt a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője 2020-ig, a sajtóba pedig Gajda Péter bizalmi embereként került be a neve, ugyanis egy ideig a szocialista polgármester kabinetfőnöke is volt.

Patek Gáborról akkor lehetett olvasni, amikor 2019-ben, nem sokkal az önkormányzati választások előtt a Magyar Nemzet nyilvánosságra hozta azokat a hanganyagokat, amelyeken Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő beszélt a kerületben zajló korrupciógyanús ügyekről, és Gajda Péter „végrehajtójának” nevezte a pénteken nyilvánosságra hozott videón is szereplő férfit.