Rejtélyes hangfelvétel került elő gyanús fővárosi ingatlanügyletekről

2022.03.24. 08:46
Újabb videóval jelentkezett az Anonymus-maszkos alak, aki ezúttal egy olyan ismeretlen eredetű hangfelvételt mutatott be, amelyen egy férfi, akit Patek Gáborként, Gajda Péter kispesti szocialista polgármester volt kabinetfőnökeként azonosított, arról beszél, hogyan játszottak át lakásokat Szaniszló Sándor DK-s polgármesternek. A szivárogtató jelezte, minden birtokában lévő bizonyítékot átad a nyomozóhatóságnak.

„Látom, hogy még mindig lapítanak a politikusok, és reménykednek abban, hogy elsikkadnak a bűncselekmények, amelyeket elkövettek. De mindenkit megnyugtatok, ez nem így lesz, sőt ismételten minden bizonyítékot postázok a nyomozati szerveknek, hogy alaposan neki tudjanak állni az ügyeknek” – mondta az Anonymus-maszkos alak egy csütörtökön reggel a sajtónak eljuttatott új videóban.

A szivárogtató ezúttal egy olyan hanganyaggal készült, amelyen állítása szerint Patek Gábor részletesen beszámol arról, hogyan kell piaci lakásokat átjátszani Szaniszló Sándor DK-s polgármesternek és alpolgármesterének a gyorsabb ügyintézésért és egyes engedélyekért cserébe.

Az ezúttal vágatlan hanganyagon ez után azt hallani, hogy az a férfi, akit a szivárogtató egy korábbi videóban Patek Gáborként, Gajda Péter kispesti szocialista polgármester volt kabinetfőnökeként azonosított, részletesen elmondja egy ingatlanügylet lefolyását.

A rejtélyes hangfelvételen elhangzó történet lényege, hogy jutalékként nem pénzt kérnek vissza – ahogy Patek fogalmazott –, hanem lakásokat. Az ügyletben a hangfelvételen elhangzottak szerint Sziszák György, egy nyíregyházi ingatlanos volt a partner, aki belement, hogy a beruházás után négy lakást átenged a lehetőségért cserébe, amiből kettő a polgármestert és helyettesét illeti.

Ez után a felvételen hallható férfi azzal is eldicsekszik, hogy már egy következő hasonló üzletet is előkészítettek egy 46 lakásos beruházás keretében.

A Patek Gáborként azonosított beszélő ez után azzal is eldicsekszik, hogy Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere annyira meg van elégedve az említett üzletekkel, hogy még egy reggelire is meghívta őt, amikor összefutottak Kispesten.

Végül arról is szó esik a beszélgetésben, hogy Szaniszló Sándor nyitottabb, mint Gajda Péter, Kispest „karót nyelt” szocialista polgármestere, ráadásul sokkal bevállalósabb a DK-s politikus, aki ha kell, úgy oszt ki cégvezetőket, hogy még a feleségük kirúgásával is megfenyegeti őket.

Ingatlanügyletekről küldött hangfelvételt az Anonymus-maszkos alak

Mint ismert, az elmúlt napokban az Anonymus-maszkos alak több videóval is jelentkezett, amelyeken Patek Gábor ügyeiről beszélt. Először egy olyan felvételt mutatott be, amelyen két férfi, akik közül az egyik – állítása szerint Patek – egy vastag köteg pénzt számol át egy autóban.

Legutóbb pedig olyan dokumentumokat mutatott be, amelyekből az derül ki, hogy Gajda Péter volt kabinetfőnöke intézte az óriásplakátokat Karácsony Gergely előválasztási kampányához, ráadásul irreálisan magas kedvezményt is sikerült szereznie azokra. Ez ügyben kerestük a főpolgármestert, de azóta sem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Most is kérdéseket küldtünk Szaniszló Sándor polgármesternek, és a hangfelvételeken elhangzottak szerint érintett vállalkozónak. Amint válaszokat kapunk, frissítjük cikkünket.