Kilenc bűncselekményt is elkövetett a férfi, akit elfogtak a rendőrök

2022.06.08. 12:20
A jánoshalmi fiatal többek között lopott, rabolt, betört, és megsértette más személyi szabadságát. A kiskunhalasi rendőrök kezdeményezték letartóztatását.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy jánoshalmi lakost, aki a gyanú szerint még április közepén kirabolt egy 41 éves kiskunhalasi férfit. A gyanúsított az utcán bántalmazta áldozatát, majd elvette a pénztárcáját, amelyben aprópénz, személyes iratok és bankkártya is volt. A sértettnek eltört az orrcsontja − közölte honlapján a rendőrség

A 21 éves férfi elkövetett egy másik rablást is. Egy tanya udvarára bemászott, és felfeszítette a lakóépület ajtaját. Miközben kutatott, megjelent a házban lakó idős asszony, akit gyomorszájon vágott és ellökött, majd bezárta a házba. Az erőszakos bűnelkövető a melléképületben folytatta a kutatást, ahol egy idős férfival találta magát szembe. Őt is megütötte, elvette a pénztárcáját, majd a zsákmánnyal együtt távozott.

A tettesnek más is van a rovásán a nyomozók szerint: május 26-án ellopott egy lezárt kerékpárt egy kiskunhalasi üzlet előtt, május 31-én pedig átmászott egy hétvégi ház kerítésén. A nyitott műhelyt átkutatta, és motoros láncfűrészt, sarokcsiszolót, fúrógépet, akkus csavarbehajtót tulajdonított el.

A kétrendbeli rablással, magánlaksértés bűntettével, személyi szabadság megsértése bűntettével, súlyos testi sértéssel, okirattal visszaélésekkel és üzletszerűen elkövetett lopásokkal gyanúsítható férfit elfogása után kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.