Deutsch Tamás: A Ryan Air vezérigazgatója egy „hímtag”

2022.06.23. 16:22
A Ryan Air súlyos jogsértést követ el, a cég vezérigazgatója pedig egy „hímtag” – mondta Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő a Hír TV-nek nyilatkozva.

A Ryan Air és a magyar kormány amiatt különbözött össze, hogy a kabinet nemrég különadót vetett ki a légitársaságokra. Az ügy legutóbbi fejleménye az volt, hogy a Ryan Air vezetője már nemcsak Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel, hanem vele együtt Gulyás Gergely miniszterelnökségért felelős miniszterrel szemben is éles kritikákat fogalmazott meg

Ezenkívül a Ryan Air levélben biztatta az utasait arra, hogy sablonüzenetet küldjenek Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek, hogy visszavonassák az extraprofit-különadót. Erre reagált most Deutsch Tamás a Hír TV-nek.

O’Leary úr egy hímtag. Asszem, ez a definíció még egy ilyen híradóinterjúban is vállalható

– mondta csütörtökön Deutsch Tamás (korábban hasonlóan vélekedett Hont András publicista is, csak kevésbé finom megfogalmazással).

A politikus hozzátette: szerinte a Ryan Air nyíltan durva jogsértést követett el azzal, hogy levelek küldésére szólította fel utasait, mert az emberek nem e célból adták meg az elérhetőségüket, hanem azért, hogy utazással kapcsolatban információkat közölhessenek.

Az általam, az utazásom érdekében megadott személyes adatomat törvénytelenül felhasználva ő közéleti kérdésben velem levelezik. Ez a legdurvább és legnyíltabb megsértése az adatvédelmi jogszabályoknak

fogalmazott a politikus, hozzátéve: reméli, hogy az illetékes hatóságok azonnali, súlyos következményekkel járó eljárást indítanak a Ryan Air ellen emiatt.

Nemrég egy másik vizsgálat is indult a légitársaság ellen, de azt még nem adatvédelmi okokból, hanem a különadó áthárítása miatt kezdeményezték.