Szita Károly: Én voltam, hibáztam, elnézést kérek!

2022.08.02. 14:58
Szita Károly fideszes kaposvári polgármester autóját lefotózták, ahogy elfoglalja a városi kórház területén található mozgáskorlátozott-parkolót.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a polgármester vezette-e az autót, de egy szemtanú állítása szerint igen. Az mindenesetre biztos, hogy a BIT 621 forgalmi rendszámú autó Szita Károly szolgálati kocsija − írta meg a kpsvr.hu.

Később kiderült, hogy nem ez volt az első eset, hiszen június 15-én szintén lefényképezték a polgármester autóját, ahogy a mozgáskorlátozott-parkolóban parkol. Ráadásul pont úgy, hogy aki kerekesszéket is használ, az egyik oldalról sem tud mellé parkolni, mivel a két parkoló közötti, sárgával csíkozott területet – amely pont azért van felfestve, hogy több helye legyen a mozgáskorlátozott személynek kiszállni a gépjárműből – teljes egészében elfoglalta a fekete Škoda.

Egy, a helyszínen parkolni képtelen sofőr családtagja erről a közösségi oldalon is beszámolt.

A lap tudomása szerint Szita Károlynak nincs mozgáskorlátozott-igazolványa, amivel jogosan használhatta volna a parkolót. A polgármester az Indexnek az üggyel kapcsolatban kedden ennyit mondott:

„Az autót én vezettem. Hibáztam. Elnézést kérek!”