Kegyetlenül végzett egy kutyával a kunszentmártoni férfi

2022.08.28. 19:54
A kunszentmártoni rendőrök befejezték annak a bűnügynek a vizsgálatát, amelyben a gyanúsított megfojtotta egy másik ember vizsláját.

A rendőrség közleményében azt írták, hogy az eset idén április 17-én történt. Este 18 óra körül egy kunszentmártoni lakos a településről kifelé haladva sétáltatta pórázon és hámon lévő, fegyelmezetten közlekedő vizsláját, mikor egy kis testű kutya odarohant hozzájuk, és támadólag lépett fel az állattal szemben. A vizsla erre elkapta a támadó ebet, és a szájában tartotta.

Ezután egy férfi odaszaladt az állatokhoz, fejbe rúgta a vizslát, és – mivel az nem engedett a szorításból – nagy erővel rátérdelt a nyakára, és folyamatosan nyomás alatt tartotta. A vizsla erre elengedte a kis testű kutyát, de a férfi tovább térdelt a nyakán, egészen addig, amíg az állat már nem mozdult többé. A kutya gazdája is hiába kérte őt többször, hogy engedje el kedvencét.

A vizsla a helyszínen elpusztult. 

A rendőrség azt írta, hogy a kirendelt állategészségügyi igazságügyi szakértői vélemény szerint az állat „az őt ért stranguláló (elszorító) hatások és tompa erőművi behatások együttes hatása következtében pusztult el”.

A gyanúsítottként kihallgatott 38 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. A kunszentmártoni rendőrök befejezték az állatkínzás bűntett miatt folytatott nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek – olvasható a police.hu oldalán.