Két magyar férfi felelhet a Ferenc körúton talált férfi haláláért

D  MI20220826001
2022.08.28. 14:23
A Budapesti Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztása és embercsempészés miatt folytat nyomozást a Ferenc körúton talált holttest megtalálása után.

Embercsempészek hagyhatták sorsára az illegális migránst, aki a furgonjukban lett rosszul 2022. augusztus 26-án este – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az ügyben két eljárást indítottak segítségnyújtás elmulasztása, illetve embercsempészés bűntett miatt.

Az utóbbi esetében a rendőrök két magyar állampolgárt őrizetbe vettek, egy 34 és egy 40 éves férfit. Társaikat még keresik – közölték.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy egy utcán heverő, életjeleket nem mutató emberről érkezett bejelentés pénteken kora este a IX. kerületi Ferenc körútról. A rendőrség korábbi közleménye szerint a helyszínre érkező mentők még megpróbálták újraéleszteni a férfit, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

(Borítókép: rendőrautók és mentőautó a IX. kerületi Ferenc körúton egy férfi holttesténél 2022. augusztus 26-án.  Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)