16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

100 ezer forintos jutalmat kapnak a törökbálinti tanárok

2022.10.06. 12:49
A következő hónapok várható gazdasági nehézségei miatt nyúl a zsebébe a törökbálinti önkormányzat, élén Elek Sándor fideszes polgármesterrel.

Képviselőtársaival közösen előterjesztést készített Elek Sándor, Törökbálint polgármestere a helyi képviselő-testületnek. E szerint munkájuk elismeréseként az idén, még karácsony előtt egyszeri százezer forintos jutalomban részesítik a törökbálinti iskolákban oktató pedagógusokat

– jelentette be hivatalos közösségi oldalán a Törökbálintot vezető Elek Sándor.

A polgármester a pedagógusok soron kívüli önkormányzati jutalmazását az előttünk álló hónapok gazdasági nehézségeivel indokolta. Valamint azzal, hogy szeretnék elismerni a törökbálinti iskolákban dolgozó pedagógusok munkáját. 

Hatalmas tüntetéshullám rázta meg az országot

A törökbálinti tanárok egyszeri jutalmazásának híre azok után érkezett, hogy szerdán országszerte egész napos látványos demonstrációsorozatot tartottak diákok, pedagógusok, szülők és szolidaritást vállaló civilek, kifejezve elégedetlenségüket a magyar oktatási rendszer állapotával kapcsolatban.

Sztrájkoltak, polgári engedetlenségben vettek részt, élőláncot alakítottak, virrasztottak, szerenádoztak, flashmoboztak, petíciót adtak át, elfoglaltak egy hidat, tüntettek, koncerteztek a tüntetők október 5-én szerdán, a pedagógusok világnapján.

A munkabeszüntetés szervezője, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt kérte az óvodai, iskolai, kollégiumi és szakszolgálati dolgozóktól, hogy október 5-én, a pedagógusok világnapján ne vegyék fel a munkát. A szerdai eseményekről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.  • Hírek
  • Hírek