Klebelsberg Központ: Az iskolákban egyelőre nincs szükség alternatív fűtési rendszerekre

GettyImages-1343308727
2022.10.12. 14:27
Bár már iskolabezárásra is volt példa, a Klebelsberg Központ felméréséből az derült ki, hogy egyelőre nincs szükség arra, hogy az oktatási intézmények alternatív fűtési rendszerekre támaszkodjanak.

Még nyáron írtunk arról, hogy a Belügyminisztérium arra utasítja az oktatási intézményeket, hogy haladéktalanul mérjék fel a fatüzelésre történő átállás lehetőségét.

Mint ismert, október 15-én hivatalosan is megkezdődik a fűtési szezon.

Az mfor ebből az alkalomból arról kérdezte a Klebelsberg Központot, hogy mi lett a felmérés eredménye, hány iskola tud vagy fog átállni fatüzelésre, hol kell cserépkályhát beszerezni vagy más alternatív megoldást találni. 

A Klebelsberg Központhoz érkezett adatok alapján ugyan számos intézmény képes átállni vagy integrálni alternatív fűtési rendszert, de egyelőre ezekre nincsen szükség. A tankerületi fenntartású köznevelési intézmények fűtése szerződésekkel biztosított, és a fűtési szezon kezdetével mindenhol el is indul

– állítja a Klebelsberg Központ, ami abból a szempontból érdekes, hogy az elmúlt hetekben iskolabezárásra is volt már példa, a hajdúvidi általános iskola tanulóinak spórolásra hivatkozva kell ezentúl a 15 kilométerrel arrébb fekvő hajdúböszörményi iskolába járniuk.

(Borítókép: Michael Loccisano / Getty Images)