Meghalt a Pléh Csárda alapítója, Bábel István

2022.11.14. 21:36
A múlt héten meghalt a híres budapesti vendéglátóhely, a rákospalotai Pléh Csárda (más néven Bádog Gundel) alapítója, Bábel István.

A gyászhírt a Pléh Csárda jelentette be a Facebookon. Azt írták, hogy Bábel István még múlt hét szerda reggel hunyt el.

Köszönjük, hogy voltál nekünk, Pista bácsi! Köszönjük, hogy tisztességre és becsületre neveltél minket! Köszönjük a mérhetetlen, soha nem szűnő tanítás vágyadat, amit felénk tanúsítottál! Köszönjük, hogy vigyáztál ránk és egyengetted útjainkat! Hiányozni fogsz nagyon!

– E szavakkal búcsúzott a Pléh Csárda személyzete az alapítótól.

A posztban azt is közölték, hogy Bábel István temetése jövő hét kedden, november 22-én lesz a kecskeméti köztemetőben. Hozzátették: akik a temetésre nem tudnak elmenni, azoknak a Pléh Csárdában is lehetőséget biztosítanak arra, hogy virágokat vagy koszorúkat helyezzenek el egy kijelölt helyen.

A vendéglátóhelyet azt követően ismerték meg sokan, hogy 2015-ben náluk evett az azóta tragikus körülmények közt elhunyt amerikai sztárséf, Anthony Bourdain is, és nagyon meg volt elégedve. A helyet a celebnek ajánló gasztroblogger, Jókuti „Világevő” András később el is mondta, hogy miért a Pléh Csárdát ajánlotta Bourdainnek, és az Index akkor egy riportot is készített a helyszínen.