Jól megtermett csótányok közt tanulnak egy budapesti gimnáziumban

2022.11.26. 06:45
A budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium egyik szülője azt álltja: a gyerekek csótányok közt tanulnak abban az épületben, ahol még 18 fok sincs.

Az iskola folyosóján a diákok videóztak le egy méretes csótányt, és az erről készült felvételt az RTL Híradónak adta át a csatorna egyik nézője. Az iskolában tanuló diák édesapja azt mondta: az osztályfőnök és az igazgató először arra kérte őket, hogy a gyerekek vegyenek pokrócot az iskolába.

Minden nap mértük a tantermek hőmérsékletét. Nagyjából a 15 és 16 fok, amit elértünk, és ez most két hete így működik. Megcsinálták a kazánt, és ennek ellenére is az első szinten 17 fok, a második szinten 16 fok, a harmadik szinten 15 fok a nagyjábóli átlaghőmérséklet

– mondta az édesapa, aki szerint a nyílászárók elavultak, az épület teteje pedig beázik.

Állítása szerint többször is segítséget kértek az iskolát fenntartó Belső-Pesti Tankerületi Központtól, de ők nem tettek semmit. A tankerület az RTL Híradónak sem válaszolt a megkeresésre, az iskola igazgatója viszont reagált, és ő azt állította, hogy

AZ ÉPÜLETBEN 20-21 FOK KÖRÜLI A HŐMÉRSÉKLET, ÉS RENDSZERESEN VÉGEZNEK ROVARITÁST, A TETŐT PEDIG HAMAROSAN FELÚJÍTJÁK. 

Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője azt mondta az esetről, hogy sok gimnáziumban nincsenek megfelelő szigetelések és nyílászárók, és ezért nem tudják biztosítani még a minimálisan előírt 18 fokot sem. Korábban, még az őszi hideg időjárás alatt például egy gödöllői gimnáziumban is arról számoltak be a szülők, hogy a falak áznak és penészesek, miközben fűtést sincs, és azbesztet bontanak a tetőn.

(Borítókép: