Délután jön a Kormányinfó – ezúttal egy fontos vendéggel

20221116161356 PAP 2116
2022.11.30. 11:51
Ismét a sajtó elé áll Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra, akik a kormány legfrissebb intézkedéseiről adnak tájékoztatást. Az eseményen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is jelen lesz.

Szerda délután fél háromtól ismét Kormányinfót tart a Karmelita kolostorban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A sajtótájékoztatón Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is részt vesz – tájékoztatta lapunkat a Kormányzati Tájékoztatási Központ. 

Navracsics Tibor megjelenése a Kormányinfón vélhetően azt jelenti, hogy a kormányzati kommunikáció egyik fajsúlyos pontja a Brüsszellel folyó tárgyalások állása lesz. Az uniós forrásokért felelős miniszter szerint decemberben elfogadhatják a magyar helyreállítási terveket – ezért a magyar kormány arra számít, hogy már jövőre megkapják az összes befagyasztott uniós forrást.

Mint ismert, a magyar kormány a támogatások megszerzése érdekében 17, úgynevezett korrekciós intézkedés végrehajtását vállalta, ezeket ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.

Biztos, hogy a Kormányinfón kiemelt szerepet kap az, hogy a napokban folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy Magyarországon az ársapka miatt ellátásbiztonsági kérdések merülhetnek fel. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az Indexnek adott nyilatkozatában azt mondta: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy fenntartsa az ársapkát.

Legutóbb november 16-án tartott Kormányinfót Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. Akkor bejelentették, hogy a kormány turisztikai akciótervet fogadott el. Az indoklás szerint a koronavírus által okozott nehézségek mellett az energiaválság is sújtja a szektort, ezért kormányzati beavatkozás szükséges, miután az ágazat képviselői a kormányhoz fordultak. Ezért az alábbi intézkedésekről döntöttek: 

  • Változtatnak a Széchenyi Pihenő Kártya szabályain, a különböző füleket eltörlik, egyben lehet felhasználni az összegeket, nem lesz korlátozás.
  • A turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetését felfüggesztik 2022. október 1. és 2023. március 31. között, a már befizetett összegek visszaigényelhetők, a nettó árbevétel négy százaléka marad a szektornál.
  • A kötelező adatszolgáltatás időpontját fél évvel eltolják, 2023. július 1-jéig.
  • A 24 havi munkaidőkeret-szabályozást bevezetik a turizmusban.

 (Borítókép: Papajcsik Péter / Index)  • Hírek
  • Bankszámla