Mintha a Jégvarázsban lennénk, így néz ki most a Mecsek

2023.02.12. 09:09
Gyönyörű fotók készültek a Mecsek keleti térségében, és szinte olyan, mintha a Jégvarázs című mesefilmbe csöppentünk volna.

A Mecsek keleti részében fekvő Óbányát a „magyar Svájcként” is szokták emlegetni a természeti és környezeti adottságai miatt. Az elmúlt napok fagyos éjszakáinak hatására gyönyörű jeges képződmények jöttek létre a térségben végigfolyó Öreg-patakon, és néhány mellékágán.

A következő napokban enyhülni fog az időjárás, így ezek a természet alkotta szépségek hamar olvadásnak indulhatnak. A jövő héten már a hajnalok sem lesznek olyan csípősek – számolt be az Időkép.

Óbánya
Óbánya
Fotó: Györkő Zsombor / Időkép

Mint megírtuk, jegesedésnek indult a Balaton a déli parton, ahol mínusz 8, mínusz 9 fokot regisztráltak a hét elején. A látvány magáért beszél: a gyönyörű, jeges formákat érdemes megcsodálni a magyar tengeren. Ugyan a hét végéig kitart a hideg,

A BALATONON TOVÁBBRA SEM LESZ LEHETŐSÉG KORCSOLYÁZNI, sőt az életveszélyes lehet.

A hét közepén a Balaton fagyos vize kicsapódott a parti növényekre, tárgyakra is, és gyönyörű jégvilág alakult ki a tó mentén. Az Index fotósai megörökítették a látványt, a fagyos tóról készült galériánkat ide kattintva tudja elérni.