Szexuális visszaélés miatt körözi a rendőrség az LMP volt politikusát

2023.02.27. 11:43

A rendőrség múlt vasárnap adott ki elfogatóparancsot Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt. A 67 éves férfi korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt – szúrta ki a Blikk.

A LMP oldalán olvasható információk szerint Kovács Gábor a párt Somogy megyei elnökségi tagja. Ingatlanértékelőként dolgozik, három gyermeke van, és közgazdászként végzett Pécsett. Két cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő Nagyatádon, tevékenysége során mindig a helyi ügyek hathatós képviselete motiválta.

Célom, hogy az LMP politikusaként hozzájáruljak a korszakváltáshoz és Magyarország megújításához: újra kell írnunk azokat a szabályokat, amelyek miatt az elmúlt évtizedekben kettészakadt a magyar társadalom. Minden segítséget szeretnék megadni a társadalom leszakadó rétegeinek felzárkóztatásához és ahhoz, hogy felzárkózhassunk a fejlett nyugati országokhoz

– olvasható a honlapon.

LMP-s képviselő-jelöltsége idején a kampányát a párt nagyágyúi segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határ menti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele.

Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem Kovácsot indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

Reagált az LMP

Cikkünk megjelenése után az LMP közleményt juttatott el lapunkhoz, ezt változtatás nélkül közöljük:

„A megjelent sajtóhírekkel ellentétben Kovács Gábornak semmilyen jogviszonya nincs az LMP-Magyarország Zöld Pártjával, az említett személlyel kapcsolatban nem állunk. 

A tagadminisztráció alapján Kovács Gábor tagsági jogviszonya 2017-ben megszűnt.

Az LMP elítél minden gyermekek ellen elkövetett bűncselekményt, és a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását támogatja az ilyen esetekben.”

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”