2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00 ÉLŐ
Spanyolország 0
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

Életveszélyesen megsérült az apa, aki a gyerekét próbálta védeni a nyíregyházi tömegverekedésben

2023.03.06. 18:17
Az egyik fiatal édesapja életveszélyesen megsérült, amikor megpróbálta szétválasztani a verekedőket a nyíregyházi Mamma Mia Club előtt. Az egyik biztonsági őr a látását is elveszítheti az őt ért ütéstől. A jelenleg őrizetben lévő gyanúsítottak kedden kerülnek bíróság elé.

Mint megírtuk, durva tömegverekedés volt egy nyíregyházi szórakozóhely, a Mamma Mia Club előtt péntek éjjel. A felvételek tanúbizonysága szerint a szórakozóhely biztonsági őrei még a földön fekvő embereket is tovább ütötték-verték, volt, akit fejbe is rúgtak. Később kiderült, hogy egy apa, valamint 21 és 19 éves fiai keveredtek összetűzésbe a biztonsági őrökkel, akik nem akarták őket beengedni a szórakozóhelyre.

A felvételen az nem látszik, hogy miként kezdődött a balhé, és arról mindkét oldal mást mond. A biztonsági őrök szerint a korábban már kitiltott fiatalok provokálták őket, boxerrel megütve egy társukat, míg Száva Vince roma jogvédő szerint erről szó sincs, mivel a fiatalokat lépre csalták – írja a Blikk.

Megüzenték nekik, hogy félreértés volt, és mégis látogathatják a klubot. Azt el kell ismerni, ezek a srácok is vagányok, csibészek, mint minden bunyós, de nem bűnözők. Most is csak szórakozni akartak, de nem jutottak be, a bejáratnál háromszoros túlerővel zúdultak rájuk a kidobók

– mondta a jogvédő a lapnak.

A beszámoló szerint az egyik fiatal édesapja, amikor látta, hogy a kidobók hárman mennek egy gyerekre, és a földön is rugdosták őket, közbelépett. Elmondása szerint szét akarta választani a verekedőket, de őt is földre vitték, és mellkason rúgták. A verekedésben

életveszélyes sérülést szenvedett: egy bordája eltört, ami átszúrta a tüdejét.

Most lélegeztetőgépen van, és beszélni sem tud, mert a torkát is erős ütés érte.

A lap információ szerint a jelenleg őrizetben lévő két kidobó kedden kerül bíróság elé. A biztonsági őrök azt nyilatkozták, hogy a verekedést nem ők kezdték, egy társuk a boxeres ütéstől arccsonttörést szenvedett, aki akár a látását is elveszítheti a bal szemére. Azt elismerték, hogy önbíráskodásba hajló, amit tettek, de állítják, ennek nem volt köze senki bőrszínéhez. A vizsgálat végéig lecserélték a klub biztonsági személyzetét.