Újabb füstpróbát tartanak az M3-as vonalán

2023.03.24. 16:14
A 3-as metró még át nem adott Nagyvárad téri és Lehel téri állomásán a jövő héten hatósági füstpróbát tartanak – közölte a BKV Zrt. pénteken az MTI-vel.

Ahogy az Index korábban megírta, már az utolsó füstpróbákat tartják a 3-as metró felújítás alatt álló, Lehel és Nagyvárad téri állomásán.

Ezzel a 3-as metróvonal rekonstrukciója hamarosan véget ér, még két állomáson van felújítás, de ezeken a helyszíneken is elkezdődnek az új berendezések működési próbái – írta a BKV Zrt. A vonal középső szakaszán, a Lehel tér és a Nagyvárad tér állomáson márciusban a hő- és füstelvezető rendszer tesztelését végzik.

AZ EGY HÉTIG TARTÓ TESZTELÉS ALATT A SZELLŐZŐ KIVEZETÉSEIN FÜST KIÁRAMLÁSÁRA LEHET SZÁMÍTANI, NAPONTA AKÁR TÖBB ALKALOMMAL IS.

A belső füstpróbák hétvégén, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági próbái a jövő héten kedden és pénteken lesznek

  • Kedden 1:00–3:00 óra között a Nagyvárad téri metróállomáson lesz próba, ezért a Semmelweis Klinikák és a Népliget állomás közötti szakaszon füstkiáramlást lehet majd tapasztalni.
  • Pénteken 1:00–3:00 óra között a Lehel téri metróállomáson lesz próba, amely miatt a Dózsa György út és a Nyugati pályaudvar állomások közötti szakaszon füstkiáramlást lehet majd tapasztalni.

Az előállított égésterméknek – a BKV közleménye szerint – sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nem lesz egészségkárosító hatása.  • Hírek
  • Hírek