Megérkezett a rendőrség válasza a Karmelita kolostornál történtekről

2023.04.05. 19:40
A rendőrség reagált megkeresésünkre a kordonbontásról, amelyet Hadházy Ákos és momentumos politikusok hajtottak végre a Karmelita kolostor előtt szerda délelőtt.

Szerda délelőtt momentumos politikusok és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ismételten kordont bontott a Karmelita kolostor előtt. Az esemény végén a rendőrök sorfalat álltak, kiszorítva ezzel az ellenzékieket és a sajtót az épület elől, majd munkások elkezdték visszaépíteni a kordont. 

Akkor dulakodtak a képviselők a készenléti rendőrökkel, Hadházy Ákos pedig egy olyan képet osztott meg magáról, amelyen látszik, hogy az arca véres.

Az eseményekről részletesen ebben a cikkünkben olvashat.

Szerettük volna megtudni a rendőrségtől, hogy indult-e eljárás vagy vizsgálat a történtek után. Megkeresésünkre az alábbi választ adták:

Ma délelőtt a Készenléti Rendőrség és a BRFK munkatársai a Karmelita kolostor előtti területen – ahol több személy lebontotta az építési kordont – hat személyt igazoltattak, hatan pedig felmutatták az országgyűlési képviselői igazolványukat. Egy fővel szemben testi kényszert alkalmaztak. A helyszínről a rendőrök senkit nem állítottak elő. Az érintett személyek a rendőri intézkedés ellen nem éltek panasszal. Az intézkedés és ez eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.