Beugrott a Puskásban a portugálok közé, vádemeléssel jutalmazta az ügyészség

2023.04.06. 09:06
Csapata gólját ünnepelte volna egy 33 éves portugál férfi, amikor leugrott a lelátóról a játékosokhoz. Most tárgyalás nélkül kaphat pénzbüntetést és eltiltást az Európai Labdarúgó-szövetség mérkőzéseiről.

A vádirat szerint a vádlott 2021. június 15-én a XIV. kerület, Puskás Aréna Stadionban nézőként vett részt a labdarúgó-Európa-bajnokság keretében megrendezett Magyarország–Portugália-futballmérkőzésen.

A vádlott az egyik szurkolói szektor első sorában tartózkodott, amikor a mérkőzés második félidejében – a portugál csapat gólja után – felállt a lelátót a pályától elválasztó kordon tetejére, majd beugrott a pálya nézőktől elzárt területére.

Ezután a pályán tartózkodó portugál játékosok felé futott, azonban a stadion biztonsági szolgálatának munkatársai őt ebben megakadályozták és a pályáról kivezették.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a külföldi, 33 éves férfit sportrendezvényen elkövetett rendbontás  vétségével vádolja.

A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által rendezett sportrendezvények látogatásától.